Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 22 martie 2014

De ce nu recomand tablete ieftine

Pentru ca dati banii de-gea-ba! Tocmai mi-a trecut prin mana o tableta Allvew Alldro Speed S, care a fost luata de BlackFriday cu 400 lei (din spusele proprietarului) si care se bloca la fiecare 2 minute. Experienta a fost neplacuta, daca eu as fi dat 400 lei pe o tableta si as fi fost nevoit sa ma lupt cu ea asa, de fiecare data cand incercam sa fac ceva pe ea, as fi returnat-o instant. Omul a luat-o pentru fata lui si o folosea ca sa caute pe internet, cand era la scoala, diferite informatii. A vazut ca scrie pe spatele ei GPS si mi-a adus-o ca sa il invat cum sa o foloseasca ca GPS, pe masina (a venit la pachet si cu prindere pentru parbriz), asa ca i-am aratat cum sa isi stabileasca un traseu si ce pasi are de urmat, dar a fost un chin pana a reusit sa gaseasca satelitii si pozitia exacta era mult diferita fata de cea reala. Culmea este ca, in afara de Candy Crush si softul GPS nu avea nimic instalat in plus pe tableta, doar aplicatiile cu care vine ea in magazin. Dupa ce i-am pornit localizarea, bateria se scurgea vazand cu ochii. Era ceva incredibil.
Nu sunt la prima experienta de acest gen, am mai vazut o tableta Evolio cu GPS Evotab care avea aceleasi probleme: se bloca des, bateria se consuma foarte repede, chiar a reusit sa se blocheze definitiv, fara sa mai porneasca, la doar cateva luni de la achizitie. A fost trimisa in service si resoftata (la Evolio nu poti sa o resoftezi decat la ei in service).
Toate astea pentru ca lumea prefera sa dea banii pe tablete cat mai ieftine, fara sa se gandeasca si la calitate. Se pot cumpara ieftin tablete de calitate, de exemplu Nexus 7, versiunea din 2012, cu procesor quad-core Tegra 3, 1 GB ram si 16 GB stocare interna se gaseste la un pret foarte bun aici si aici. Cel mai bun pret a fost de 699 lei si promotia este repetata periodic de magazine. Cumparati-o cu incredere in locul uneia de duzina. Toate jocurile functioneaza pe ea, are si GPS si ultima versiune de Android.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu