Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 august 2014

Waze rules

Am revenit in Mangalia dupa 2 ani. S-au schimbat multe - in locul unde era posta, acum e un supermarket, apa e mai curata, porumbul fiert costa 4 lei, nisipul parca nu mai e asa de fin. Am plecat odata cu restul populatiei vineri, insa am trisat un pic: ne-am trezit pe la 01.30 noaptea si pe la 3 am plecat - parerea mea este ca am plecat totusi tarziu, avand in vedere ca nu am mai vazut autostrada spre Constanta asa de aglomerata la ora 3.30 in viata mea. S-a circulat totusi cu peste 100 km/ora, ceea ce a fost ok, printr-o ceata lipicioasa si murdara (probabil cineva si-a dat iar foc la camp), iar pe la ora 6 eram pe plaja la Mangalia, admirand rasaritul de soare ( o minge portocalie care s-a vazut printre nori ).
Am prins doua zile superbe, insa azi a fost noros si a plouat, ceea ce ne-a facut sa plecam mai devreme decat programasem (am vrut sa plecam pe la 2.00 dimineata luni, insa am plecat duminica pe la 12.30). Acum sa va explic si titlul - am instalat aplicatia Waze si vreau sa va zic ca merita fiecare byte descarcat (pentru ca e gratuita, altfel as fi zis ca merita fiecare baut cheltuit). E un fel de Maps cu trafic pornit, insa toate evenimentele pe care le vedeti pe traseu va sunt anuntate de ceilalti useri de aplicatie si sunt o gramada pe traseele patriei. Atentie ca are nevoie de GPS pornit si date. Am aflat astfel din timp de cele 3 accidente pe care le-am vazut pe parcurs ( unul chiar in Mangalia - un turism a daramat un stalp ), am aflat de zonele in care sta politia la panda, chiar poti lasa scurte mesaje pe traseu cu intrebari de genul: "pe autostrada se merge tot asa de incet ca prin statiuni?". Cu cat mai multi useri au aplicatia deschisa si interactioneaza cu ea, cu atat esti mai informat despre ceea ce se intampla pe traseu in fata ta, incepand cu vremea (zonele unde ploua) si terminand cu accidentele.
Singurul lucru care nu mi-a placut la Waze este faptul ca se incinge foarte tare telefonul cand e pornit, posibil sa fie si din cauza ca il tin la incarcat in acest timp, pentru ca bateria se termina foarte repede altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu