Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 iulie 2014

Barcelona in Iunie 2014 (II)

Primele zile au trecut repede, am plecat la plimbare la cateva minute dupa ce ne-am cazat la hotel, ca sa descoperim orasul si sa mancam ceva. Ne-am oprit cateva strazi mai sus de hotel, la un colt de strada si ne-am asezat la o masuta a unui restaurant, afara, langa sosea. Cateva lucruri m-au uimit in prima zi: aproape la fiecare colt de strada exista un semafor si un restaurant cu masute afara, unde poti manca o pizza, o paella, sau poti bea o cafea, apoi autobuzele si taxiurile au banda lor rezervata in centru si nu au intarzieri. In multe din statiile de autobuz exista un panou pe care poti vedea in cate minute vine masina pe care o astepti. La polul opus, nu toate statiile au numele trecute pe ele, astfel ca e mai dificil la inceput sa nimeresti unde trebuie sa cobori. Pe de alta parte, statiile au numele inspirate din strazile adiacente, iar in autobuze se afiseaza urmatoarea statie, trebuie doar sa apesi pe buton pentru a semnaliza intentia ca vrei sa cobori la urmatoarea statie. Daca nu sunt calatori in statie, si nu apesi butonul, poti avea surpriza, ca autobuzul in care te aflii, sa nu opreasca acolo.
Am colindat pe strazi, fotografiind din exterior casa Batllo, casa Amatller, coborand pe Passeig de Gracia pana in piata Catalunya, am admirat porumbeii si fantanile arteziene, apoi am intrat pe La Rambla si ne-am amestecat in multimea care casca gura la vanzatorii stradali, mergand la pas spre monumentul lui Columb. Am pornit apoi spre plaja, pentru a identifica locul unde ne-am petrecut urmatoarea dimineata.
Plaja era asa cum imi aduceam aminte de cea de la noi, din anii '80: curata, fara coji de seminte sau mucuri de tigara, apa era destul de curata, insa adanca la mal. De la 2-3 m de plaja ajungea la aproape 1 m adancime, deci nu chiar potrivita pentru copii. In apa nu se vedeau geamanduri, probabil ca cineva s-a gandit ca nu e estetic sa pui la 4 m de plaja geamanduri, insa nu erau multi innotatori...posibil si pentru ca apa era rece. In schimb, am vazut multe barcute, iar pentru ca apa era foarte linistita, aproape fara valuri, unii se distrau stand in echilibru in picioare, in larg, pe placi de surf si se deplasau pe mare, spre tarm, cu ajutorul unei vasle.
A doua zi, dupa plaja am vizitat acvariul, care nu mi-a placut in mod deosebit. Majoritatea culoarelor erau intunecoase, era foarte greu sa faci poze bune in asemenea conditii. Impresionant a fost tunelul de sticla, cu podeaua care se deplasa singura, de genul scarilor rulante, pe care stai si privesti la rechinii care se agita in jurul tau.
Dupa masa, o plimbare pana la Arcul de triumf, trecand prin Parc de la Ciutadella, unde oamenii zaceau pe iarba, citeau sau mancau la umbra copacilor, pe langa Castelul celor trei Dragoni si inapoi spre hotel, pe langa Muzeul ciocolatii. Tot aici gasiti si intrarea in parcul zoologic, plin de pauni.
Seara, o plimbare pana la Placa d'Espanya, pana la fantana care arunca apa in ritmul muzicii, in fiecare seara, de joi pana duminica, inclusiv, dupa ora 21.00, te relaxeaza dupa o zi agitata.
Partea I aici. Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu