Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 ianuarie 2013

Sony Ericsson LiveView Review - ceas cu bluetooth

Ceasul l-am vazut acum cativa ani in cateva review-uri pe youtube si mi-a atras atentia acum datorita unui pret destul de accesibil - 90 ron la gsmnet.ro. Acest review a fost scris in timpul testarii efective a gadgetului si contine exact lucrurile de care m-am lovit in timpul zilei in care l-am testat.
Primul lucru pe care l-am facut, dupa ce l-am scos din cutie, a fost sa il pun la incarcat. Stiu ca primul impuls, dupa ca va luati o "jucarie", este sa o butonati, dar e mai bine asa. Pentru ca urmatorul lucru a fost sa descarc programul UpdateService de la Sony si sa ii fac update la soft. Este ceea ce va recomand sa faceti si voi, pentru a nu va lovi de bug-urile primelor versiuni de soft si pentru a profita din plin de "jucarie" cu placere, fara sa va ramana un gust amar dupa ce ati dat banii pe ceas.
Pentru cei care nu au rabdare sa citeasca cartulia care vine in pachet, ceasul se incarca pana cand ledul rosu se face verde. Apoi, dupa update, care dureaza cateva secunde, urmeaza conectarea cu telefonul. De aici, mergeti in Google Play si cautati programul gratuit LiveView, pe care il instalati in telefon. Pentru cei care nu s-au prins pana acum, ceasul este facut pentru a se conecta la telefoane pe Android, nu incercati pe iPhone sau WM ca o faceti degeaba.

Deschideti aplicatia LiveView, dupa ce o instalati, si mergeti in meniul Manage LiveView, care va va duce in setarile Bluetooth din telefon.Aici activati Bluetooth-ul la telefon, asigurati-va ca dispozitivul e vizibil, apoi apasati butonul din stanga (cel cu ledul) pana va apare pe ecran ca se conecteaza. Simplu, nu?
Mai departe, va recomand sa incercati plugin-urile facute de fani pentru acest ceas. Se gasesc tot in Google Play, daca dati o cautare dupa LiveView. Veti gasi plugin-uri pentru muzica, pentru camera foto si chiar pentru apelare din contacte, cu poze (daca aveti poze la contacte), nume si numar de telefon vizibile pe ceas. Astfel, puteti cauta pe ceas un contact si puteti sa il apelati direct, daca aveti casca/hands-free in ureche si telefonul in buzunar, sau puteti vedea cine va apeleaza si sa raspundeti, sau nu (nu puteti raspunde sau sa inchideti apeluri de pe ceas, doar din telefon sau hand-free).
Din pacate, aici se opresc laudele deoarece nu functioneaza conexiunea cu facebook si twitter, in 2 ore s-a deconectat de la telefon singur de 3 ori, desi era la mai putin de 30 cm distanta de el, apelurile care le primesc pe telefon apar cu intarziere pe ecranul ceasului sau nu apar deloc. 
Pacat, ar fi fost un gadget cu adevarat util, mai ales acum, iarna, cand imi e mai usor sa ma uit la incheietura mainii, la ceas, sa vad cine ma suna sau sa apelez pe cineva, sa vad un mesaj sau sa pun muzica in casti, decat sa scot telefonul din buzunar pentru a face aceste lucruri.
Cu parere de rau, azi l-am returnat la gsmnet si imi astept banii pe care i-am dat pe ceas.

16 comentarii:

  1. Se pare ca aceeasi problema am si eu cu el, se deconecteaza singur de la telefon, am inteles ca asta se intampla de la un kernel kustom pus pe telefon dar am de gand sa-l dau si eu inapoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca are treaba cu kernel. De cand a fost pus la vanzare de SE au scos cateva update-uri apoi l-au abandonat. De atunci insa, FB, twitter si altii au scos update-uri care l-au facut incompatibil cu aplicatiile recente. Daca erau la zi SE cu softul ar fi fost ok si acum. Din pacate SE trebuie sa vanda versiunile mai noi ale acestui ceas si se concentreaza pe ele. Este un produs abandonat care ar trebui retras de SE de pe piata.

      Ștergere
  2. bateria nu tine nici macar o zi in standby daca mai esti sunat si il ai pe vibratii te tine cateva ore

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciudat ca voi aveti asemena probleme cu ceasul ,pt ca pe mine ma tine in stand by 3-4 zile si nu mi se deconecteaza ba chiar daca ma indepartez si ma apropii de telefon imi vibreaza ca s-a conectat la telefon.Primesc notificarea de apel inainte sa imi apara pe telefon (HTC Sensation),in concluzie merge chiar foarte bine .L-am luat de la cineva era nou si am dat 85 ron pe el si nu regret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-ma ca esti primul pe care il aud ca nu are probleme cu el. Poate ai versiunea mai noua a ceasului. Cea despre care vorbim este prima versiune.

      Ștergere
  4. Am ceasul de o saptamana. Il folosesc cu un Samsung GT-S7562 galaxy s duos. Este compatibil chiar daca in lista de compatibilitati nu este specificat.

    Puncte forte...Este extrem de util folosit in tandem cu o casca bluetooth. Nu e necesar sa scoti telefonul din buzunar sa vezi cine te apeleaza si sa raspunzi apelurilor.

    Puncte slabe: - se descarca vazand cu ochii (LA PROPRIU) daca este butonat. Daca e folosit doar pentru a vedea ora si a vedea apelurile care intra, tine doua zile...cu conditia ca, noaptea sa fie inchis.
    - are raza de actiune relativ mica (max 10m de la telefon), apoi se deconecteaza. Pentru conectare trebuie confirmata asocierea, care apare automat.

    Cat despre telefon, nu simt ar solicita bateria cu mult. Adica 2 zile pentru un smartfone (cu wireless-ul pornit 80% din timp, casca bluetooth si ceas bluetooth activate pe tot parcursul zilei si convorbiri destule) mi se pare rezonabil.

    Pentru cei care vor DOAR un ceas si mobilitate, este un accesoriu perfect/pret. Pentru cei care vor mai mult de atat cred ca vor fi putin dezamagiti.

    RăspundețiȘtergere
  5. as vrea sa stiu daca pot raspunde pe o casca Bluetooth atunci cand ma apeleaza cineva. adica, eu conectez ceasul la telefon, vad pe ceas ca ma suna cineva si as dori sa raspund pe casca Bluetooth fara sa mai scot telefonul din geanta, ca e mare (Note 3) si mi-e cam greu.

    eu si acum tot timpul folosesc casca, dar cateodata nu aud telefonul in geanta, cand e galagie, iar un astfel de ceas mi-ar fi folositor. nu ma intereseaza facebokul pe el, dar sa mearga de raspuns pe casca Bluetooth, nu pe casti cu fir.

    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai in comentariul de mai sus raspunsul de la unul din cititori. Ma frapeaza faptul ca ai Note3, dar te gandesti la ceasul asta in loc de Gear, care e facut special sa mearga in tandem cu Note 3.

      Ștergere
  6. daca ceasul meu nu se conecteaza la telefon ce sa fac, defapt nu se conecteaza la nimic

    eu am un samsung galaxy s5 mini

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bluetooth-ul activat la telefon? Vezi pe telefon ceasul la conexiuni bluetooth?

      Ștergere
  7. blutooth-ul este activat dar nu gaseste ceasul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceasul nu are o rutina pentru impererecherea cu telefonul? Uita-te in manualul lui.

      Ștergere
  8. ceasul nu a mai fost conectat la telefonul asta dar a fost conectat la altul mai demult si am pierdut manualul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O casca BT, conectata deja la un telefon, nu poti sa o conectezi la altul fara sa o pui in mod de paritate. Se apasa un buton pana apare o lumina intermitenta in 2 culori, abia atunci o poti imperechea cu alt telefon. La fel cred ca e si la ceasul tau. Cauta pe net manualul, sau vorbeste la producator. Ar trebui sa faci ceva, ca sa uite telefonul vechi si sa il poti conecta la telefonul tau.

      Ștergere
  9. Daca e vorba de GearFit, vezi aici o solutie http://www.nwradu.ro/2015/04/nu-vi-se-mai-conecteaza-bratara-gear-fit-la-telefon/

    RăspundețiȘtergere