Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 august 2012

Conduceti cu prudenta

Stiu o multime de oameni care vorbesc la telefon in timp ce conduc. Din ei doar o parte foarte mica folosesc pentru asta hands-free, fie el pe fir sau bluetooth. Inutil sa va mai zic ca multi din cei fara hands-free au o gramada de accidente la activ. E drept ca, spre norocul lor, au fost doar accidente minore, dar timpul pierdut nu il poate da nimeni inapoi. Din aceasta cauza, si in sprijinul campaniei pornita de Germanos : Safe Drive, va voi enumera in continuare 3 argumente pentru care este extrem de important să folosim hands free când conducem:

- telefonul este in topul lucrurilor care ne distrag atentia atunci cand conducem (cel putin in ultimii ani). Toti cei pe care ii cunosc au cel putin un telefon, unii au chiar mai multe. Nu numai ca le au, dar le si folosesc intensiv. Putini dintre ei au hand-free, ceea ce m-a facut martor fara voia mea la zeci de situatii periculoase. Pot spune ca nu o data am fost nevoit, ca pasager, sa atrag atentia unui sofer cu privire la un pericol iminent, in timp ce el vorbea la telefon.

- amenda pentru folosirea telefonului in timp ce conduci fara folosirea dispozitivelor hands-free va poate strica ziua si bugetul . Odata opriti de politist pentru folosirea telefonului, este posibil ca acesta sa mai gaseasca sau inventeze si alte nereguli, ceea ce va face o gaura considerabila in buzunar, iar punctele acumulate pot sa se adune fara sa bagati de seama intr-un timp scurt. Consecinta ar putea sa fie un "concediu" prelungit departe de masina pe care o conduceti. Este pacat sa se intample acest lucru doar pentru ca nu va place cum va sta cu un fir in ureche.

- atunci cand conduci, e bine sa o faci cu doua maini. Nu degeaba te invata la scoala de soferi sa conduci cu doua maini.Daca una din maini e ocupata cu telefonul, automat si o parte din atentie iti este ocupata cu convorbirea, ceea ce iti ramane ar putea fi insuficient pentru a reactiona destul de rapid pentru a evita un accident. Si daca sa lovesti o alta masina ar putea fi un caz fericit, gandeste-te ca ai putea lovi o alta fiinta. Care ar putea muri sau ramane mutilata pe viata.

Gandeste-te la cele de mai sus si alege sa folosesti hands-free-ul. Iti poate salva buzunarul, viata ta sau a altei persoane.Ce alegi dintre cele doua imagini:


 Conduce cu prudenta, alege hands-free!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu