Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Intamplari auto

Acum cativa ani, prin 2009, am fost intr-o zi in oras cu familia cu masina noastra Skoda Fabia si la intoarcere am avut un accident usor intre blocuri la doua strazi de casa. Un "meserias" a dat cu spatele tare, nu s-a asigurat si ne-a lovit masina in bara din spate, in laterala.
Nu era decat duminica la ora 15. Am cautat un xerox pentru schimbul de acte si binenteles ca nu am gasit deschis in zona (doar era duminica, cum v-am mai spus),dar am gasit o ruda care avea un scanner.
Partea frumoasa era ca nu avea cartuse la imprimanta, norocul meu era ca aveam eu acasa imprimanta cu tot cu cartuse, asa ca m-am plimbat cu un stick pana la ea si, intr-un final, am copiat actele. Una peste alta, dupa 3 ore de la accident am terminat cu hartiile si cu politia.
Urmeaza ... CASCO si reparatiile.Cu masina lovita m-am dus la Allianz in Dr. Taberei, unde totul a mers repede, am facut dosarul si pozele, iar cu hartiile de la ei am pornit spre un service autorizat Skoda (nu dau numele, veti vedea mai jos de ce).
Deoarece masina era in garantie inca, am zis nu strica sa ma duc la ei si daca tot am implinit anul sa fac si prima revizie... MARE GRESEALA!
Facand un calcul mic am pierdut vreo 5 zile cu ei :
1. Intai am dus dosarul si am facut programarea.
2. Apoi am venit cu masina la programare si am inscris-o si pentru prima revizie
3. Am fost sunati dupa o saptamana sa o luam si, cand am ajuns la ei, bara proaspat vopsita era lovita in alt loc la ei in parcare. Am lasat-o iar, sa o faca.
4. Am fost sunati apoi dupa 2 zile ca e gata si sa venim sa o luam. Cand am ajuns, avea acum o adancitura si zgarieturi pe pertea soferului deasupra usii. Dupa scandalul de rigoare, iar am lasat-o la reparat.
5. Dupa 4 zile am fost sunati sa venim sa o luam si am gasit alte zgarieturi in alte parti proaspat facute insa am zis " Gata o iau asa ca altfel o iau bucati de la ei".
As putea spune lipsa de profesionalism si de educatie pentru ca, desi era greseala lor, continuau sa faca scandal mai mare decat noi, probabil ca sa ne intimideze.
A fost prima si ultima oara cand le-am trecut pragul.
Norocul nostru a fost ca aveam CASCO si nu a trebuit sa platim reparatia sau sa stam dupa firma care a emis RCA-ul vinovatului sa ne plateasca reparatia. Daca stateam sa cautam piese auto pentru masina noastra, sa comparam preturile cu cele din service, sa mergem sa le cumparam ( probabil le gaseam mai ieftin in alte parti decat acolo unde am reparat masina )....cred ca mai pierdeam inca cateva zile.
Spre deosebire de perioada aceea, acum se gasesc magazine de piese auto online unde gasesti cam tot ce te intereseaza si la preturi destul de bune.
Unele, ca cel de mai jos, au si campanii sau concursuri:
Lumea Auto iti face plinul lunar! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras lunar pe data de 1 a fiecarei luni.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu