Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 ianuarie 2012

Povestea Rasului

Era intr-o seara un pui de urs care se juca printre copacii padurilor Sincii.Deodata se intalnii cu un alt ras mai batran care schiopata incet si se uita precaut in toate directiile.

- Buna seara cumetre! Vanam si noi ceva? Sau esti un las fricos, ca vad ca te ascunzi numai in umbra?
- Pui de ras, si eu eram ca tine, viteaz si dornic de aventuri. Hoinaream mandru prin padure stiind că nimeni nu indrazneste sa-mi stea in cale. Dar in dimineata aceasta, pe când vanam un iepure, am dat peste un om. Omul acela avea un bat care scuipa foc.El a indreptat batul spre mine si a scuipat cu el ca sa ma omoare. Eu atunci am fugit si focul a nimerit in copacul din spatele meu, de pe care s-a luat scoarta cu totul unde a fost lovit.Dar tot din focul cu pricina au sarit niste scantei care m-au nimerit in piciorul acesta din spate. De-asta acum numai pot merge decat schiopatand, numai pot să alerg si nici sa sar, iar de vanat nici nu mai zic. Asa ca sa fii cu bagare de seama cand vanezi si sa ai grija sa nu te intalnesti cu omul cu batul de foc.
Atata zise rasul pe care puiul îl crezuse fricos si las. Ii intoarse apoi spatele si se indeparta schiopatand.
Din seara aceea puiul nu-si mai batu joc de nici o vietate, dar mai ales invata sa fie atent si sa nu mai creada ca nimic pe lume nu-i poate veni de hac.

Iar tu cititorule sa nu iti bati joc de vietati si mai ales de padure. Poti ajuta aplicand pentru un WWF Bonus Card (primul card de afinitate eco din Romania),  emis de Garanti Bank, fa cumparaturile cu el si banca doneaza in numele tau 90 lei plus 0.5% din valoarea fiecarei cumparaturi catre WWF Romania (World Wide Fund for Nature). Acesti bani vor fi folositi in programe de protejare a padurilor virgine ale Sincii, astfel incat sa ne asiguram ca tara noastra va putea pastra ca mostenire cateva paduri, printre putinele de pe planeta, unde natura este intacta si isi urmeaza cursul firesc.

    In semn de apreciere a gestului lor, aplicantii vor primi cate un ursulet de plus WWF si un certificat care atesta calitatea de sustinator al naturii.
    Mai multe informatii despre padurile virgine se afla aici: www.padurivirgine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu